Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya'dan Belarus'a Sert Tepki: İdam Kararına Karşı Çıkıldı

Almanya, Belarus'ta idama mahkum edilen Rico Krieger için sert bir tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Baerbock açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 17:12
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 17:12

Almanya'dan Belarus'a Sert Tepki: İdam Kararına Karşı Çıkıldı

Almanya'dan Zorlu Bir Durumda Tepki

Almanya, Minsk'teki gelişmelere karşı sessiz kalmadı. Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Belarus'ta terör suçlamasıyla yargılanarak idama mahkum edilen Rico Krieger hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Televizyonda Teşhir Edilmesi Kabul Edilemez

Baerbock, Hamburg'a yapacağı ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, "Belarus rejiminin bir Alman vatandaşını televizyon ekranlarında teşhir etmesi ve böyle bir hukuksuzluğu sürdürmesi kesinlikle kabul edilemez. Tüm bu olaylar, uluslararası insan hakları ile çatışmaktadır," şeklinde konuştu.

Destek Hattına Dikkat Çekilmesi

Alman hükümeti, Rico Krieger ile ve onun ailesiyle sürekli iletişim halindedir. Baerbock, "Dışişleri Bakanlığımız ve Minsk'teki Almanya Büyükelçiliğimiz, ilgili kişi ve ailesiyle sıkı diyalog içerisinde. Mümkün olan en iyi konsolosluk desteğini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz," dedi.

Ölüm Cezasına Dikkat Çekti

Bakan Baerbock, Avrupa'da pek çok ülkenin ölüm cezasını kaldırdığını hatırlatarak, "Alman vatandaşları için elimizden gelen en iyi desteği sunmak esas misyonumuzdur," ifadelerini kullandı.

Alman Medyasında Krieger'in İfadeleri

2023 yılında Belarus'ta tutuklanan Rico Krieger terörizm ve radikal grup üyesi olmakla suçlanmış ve idam cezasına çarptırılmıştı. Alman medyasındaki haberlere göre, Krieger perşembe günü devlet televizyonunda yayımlanan bir videoda Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenkodan merhamet dilemiş. Bunun yanı sıra, eleştirilerde bulunarak Almanya hükümetinin kendisini kurtarmak için herhangi bir adım atmadığına vurgu yapmıştır.