Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya, İsrail'den UAD Raporunu Ciddiye Almasını Talep Ediyor

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, İsrail'in UAD'nin danışma görüşlerini dikkate alması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 13:33
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 13:33

Almanya, İsrail'den UAD Raporunu Ciddiye Almasını Talep Ediyor

Almanya'dan İki Devletli Çözüm Çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından yayımlanan danışma görüşünün İsrail hükümeti tarafından ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Baerbock, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalinin hukuka aykırı olduğunu ve bu durumun derhal sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Brüksel Toplantısında Önemli Açıklamalar

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde konuşan Baerbock; "Bu rapor bağlayıcı olmasa da, İsrail hükümetinin bu raporu ciddiye alması ve öncelikle iki devletli çözümün yolunu açması önemlidir," ifadelerini kullandı.

Hukukun Üstünlüğü ve İki Devletli Çözüm

Baerbock, UAD’nin Orta Doğu’daki durumu ve iki devletli çözümle ilgili önemli bir sorumluluk olduğunu belirtti. "Brüksel’deki bu toplantıda, Avrupalılar olarak rapora dikkatle bakma fırsatımız var. Daha önce de İsrail hükümetinin yerleşim politikasının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve iki devletli çözüm için bir engel oluşturduğu açıktı," dedi.

Barış İçin Umut

Son olarak, Baerbock, İsrail’den iki devletli çözümü desteklemesini isteyerek: "Filistinlilerin ve İsraillilerin gelecekte barış içinde bir arada yaşayabilmesinin tek garantisi budur," ifadesini kullandı.