Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ankara'da Kaçak Tarihi Eser Operasyonu

Ankara'nın Mamak ilçesinde, yurt dışına kaçırılmaya çalışılan tarihi eserler ele geçirildi. Operasyonda bir kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 12:19
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 12:19

Ankara'da Kaçak Tarihi Eser Operasyonu

Ankara'da Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Ankara'nın Mamak ilçesinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucunda, yurt dışına kaçırılmak istenen çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Kaçakçılık Şubesi Hareket Geçti

Alınan bilgilere göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yerel kaynaklardan gelen ihbarlar üzerine durumu tespit ederek harekete geçti.

Baskın ve Elde Edilen Eserler

Yapılan araştırmalar sonucu, bir kişinin ikamet adresinin alt katındaki boş daireyi yasa dışı eser deposu olarak kullandığı belirlendi. Ekipler, gerçekleştirdikleri operasyonda Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke, Bizans dönemine ait bir sikke, milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili ve Roma ile Osmanlı dönemlerine ait 6 obje ele geçirdi.

Şüpheli Gözaltında

Operasyon esnasında söz konusu malzemeleri depolayan bir kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen eserler ise Etnografya Müzesi Müdürlüğü’ne teslim edilerek koruma altına alındı.

Bu tür operasyonların, kültürel mirasın korunmasına yönelik önemli adımlar olduğu vurgulandı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda...

Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke, Bizans dönemine ait sikke, milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 6 obje ele geçirildi.