Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Antalya'da Cumhuriyet İçin Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Kaş'ta gerçekleştirilen 'Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü' tarihi bir yolculuğa dönüştü.

Yayın Tarihi: 27.10.2024 22:30
Güncelleme Tarihi: 27.10.2024 22:30

Antalya'da Cumhuriyet İçin Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Antalya'da 'Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü'

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. 'Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü', tarihimizde önemli bir yer tutan anıları canlandırmayı amaçladı.

Tarihi Bir Rotada Yürüyüş

Kaş Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yürüyüş, Birinci Dünya Savaşı sırasında Kaş açıklarında görev yapan ve düşmandan topçu bataryalarını taşıyan Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in izlerini takip ederek, o dönemde 'topçu rotası' olarak bilinen Topçu Dostluk ve Barış Yolu'nda yapıldı. Yaklaşık 14 kilometre süren bu yürüyüş, katılımcılara hem tarih hem de kültür açısından önemli bir deneyim sundu.

Protokol ve Katılımcılar

Yürüyüşe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan ve çok sayıda kamu kurum yöneticisi, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve yerel halk katıldı. Etkinlik, Gelibolu mevkisinde başladı ve Kepez tepesi üzerinde son buldu.

Şehitler Anısına Çelenk Töreni

Yürüyüşün ardından Limanağzı Koyu'ndan teknelerle başlayan çelenk töreninde, Vali Şahin ve protokol üyeleri, Beş Adalar mevkiinde Meis taarruzunda şehit düşen 37 kahramanın anısına denize çelenk bıraktı. Tören sırasında, 37 dalgıç su altından Türk bayrakları ile yüzeye çıkarak anma etkinliğine renk kattı.

Bu etkinlik ile katılımcılar, Cumhuriyet'in değerlerini ve tarihi zaferleri bir kez daha hatırlama fırsatı buldu.

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla...

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla "Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Antalya Valisi Hulusi Şahin ve beraberindekiler, Beş adalar mevkisinde Meis taarruzunda hayatını kaybeden 37 şehit anısına denize çelenk bıraktı. Bu esnada 37 dalgıç da su altından Türk bayraklarıyla yüzeye çıktı.