Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Antalya'da Endemik Bitkileri Koruma Projesi Başlatıldı

Kemer'de endemik bitkilerin korunmasını hedefleyen sürdürülebilirlik projesi tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 17:31

Antalya'da Endemik Bitkileri Koruma Projesi Başlatıldı

Antalya'da Yeni Sürdürülebilirlik Projesi

Antalya'nın Kemer ilçesinde, bölgedeki endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla heyecan verici bir proje hayata geçirildi.

Proje İşbirliği ve Hedefler

Ela Excellence Resort Belek, bu proje kapsamında Antalya Orkideleri ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile işbirliği yapıyor. Projeyle, Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin korunması ve çoğaltılması sağlanacak. Özak Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Akbalık, otelin bahçesinde düzenlenen basın toplantısında, "Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin korunmasını ve çoğaltılmasını sağlayacak projeyle bölgeye özgü endemik türlerin gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bilimsel Araştırmalar ve Yerel Topluluk

ANTOK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz, projeyle birlikte Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin belirleneceğini ve haritalandırılacağını aktardı. Deniz ayrıca, nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin korunması ve çoğaltılmasının önemine vurgu yaptı. "Bölgenin doğal güzelliklerinin korunarak sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, yerel halkın çevre bilinci ve duyarlılığının artırılması ve bilimsel araştırmalara katkı sağlanmasını amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Projenin Katkıları

ANTOK'un AR-GE Sorumlusu Pınar Kınık, projenin Antalya'nın biyoçeşitliliğinin yanı sıra Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı florası üzerine yürütülen araştırmalara önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Ela Excellence Resort Belek Turizm Koordinatörü Korhan Alşan ise sürdürülebilir turizme verdikleri önemi vurgulayarak, kurdukları geniş bahçelerde zeytin ağaçları ve endemik bitki türlerinin yer aldığını ifade etti.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek...

Antalya'nın Kemer ilçesindeki endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması için proje başlatıldı. Ela Excellence Resort Belek'in biyolojik çeşitliliği korumak ve sürdürülebilir turizmi desteklemek amacıyla Antalya Orkideleri ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile işbirliği yaptığı proje tanıtıldı.