Antalya'daki Hıdırlık Kulesi Seyir Terası Projesi
Antalya, tarihi simgelerinden biri olan Hıdırlık Kulesi çevresinde gerçekleştirilen "Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi"nde sona yaklaşıldığı bildirildi.
Restorasyon ve Koruma Çalışmaları
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, alanda restorasyon, koruma ve onarım işlemlerine devam ediyor. Kule çevresinin kuzey ve güney kısımlarında ahşap kaplama ve antik kalıntıların görünümünü sağlayacak cam yüzeylerin montajı tamamlandı.
Aydınlatma ve Temizlik Çalışmaları
Hıdırlık Kulesi'nin aydınlatma çalışmaları sürerken, kuledeki bitki temizliği ve dış duvar derz dolgu işlemleri de gerçekleştiriliyor. Projenin ikinci etap çalışmaları kapsamında, kulenin güney tarafındaki desenli taban mozaik alanının cam yüzeyle kapatılması için hazırlıklar başlayacak.
Arkeolojik Kazıların Önemi
2020 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları neticesinde, Hıdırlık Kulesi çevresinde antik dönem kalıntıları gün yüzüne çıkmıştır. Antalya Müze Müdürlüğü ve Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) gözetiminde sürdürülen bu çalışmalarda, 93 yıllık buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve kale suru kalıntıları gibi değerli yapılar keşfedilmiştir.
Ziyaretçilere Yeni Deneyimler Sunulacak
Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesiyle, ziyaretçiler yürüyüş yollarındaki cam yüzeylerde antik kalıntıları inceleyebilecek ve falezler üzerinde inşa edilen özel alanlarda Akdeniz manzarasını izleyebilecekler.
Antalya'nın simgelerinden tarihi Hıdırlık Kulesi'nde yürütülen "Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi"nin büyük oranda tamamlandığı bildirildi.
Antalya'nın simgelerinden tarihi Hıdırlık Kulesi'nde yürütülen "Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi"nin büyük oranda tamamlandığı bildirildi.