Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Antony Blinken Tokyo'da Dışişleri Bakanları ile Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Japonya ve Hindistan ile güvenlik meselelerini ele aldı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 16:12
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 16:12

Antony Blinken Tokyo'da Dışişleri Bakanları ile Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Tokyo'da

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Japonya'nın başkenti Tokyo'ya yaptığı ziyarette, Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Dörtlü Güvenlik Diyaloğu Toplantısı

Tokyo'da, Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (QUAD) çerçevesinde dışişleri bakanları düzeyindeki toplantıya katılmak üzere buluşan liderler, bölgedeki güvenlik ve istikrar konularını ele aldı. Blinken, Kamikava ile gerçekleştirdiği görüşmede, Hint-Pasifik bölgesindeki güvenlik ve uluslararası istikrarın nasıl sağlanacağına dair görüş alışverişinde bulundu.

Güvenlik Taahhütlerinin Devamlılığı

Görüşmede, Blinken ve Kamikava, iki ülke arasındaki güvenlik taahhütlerinin devamlılığına olan bağlılıklarını vurguladı. Ayrıca, Tayvan Boğazı ve Güney Çin Denizi'nde barış ve istikrarın korunmasının önemine dikkat çekti.

Jaishankar ile İkili Görüşmeler

Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar ise sosyal medya platformu X üzerinden Blinken ile görüştüğünü duyurdu. Jaishankar, ikili ilişkilerin stabil bir şekilde ilerlediğini belirtti ve bölgesel ile küresel sorunları kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti. Ayrıca, QUAD toplantısına katılmayı büyük bir heyecanla beklediğini de sözlerine ekledi.