Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ardahan'da Hayvancılığa 15 Milyon Lira Destek

Ardahan'da hayvancılığı geliştirmek amacıyla 15 milyon liralık 'Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' hayata geçirildi.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 21:04
Güncelleme Tarihi: 15.09.2024 21:04

Ardahan'da Hayvancılığa 15 Milyon Lira Destek

Ardahan'da Hayvancılık İçin Önemli Adım

Ardahan, hayvancılığını geliştirmek amacıyla önemli bir projeye imza attı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi arasında 15 milyon liralık bir kaynak sağlandı.

Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

Bu proje, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin daha modern yöntemlerle gerçekleştirilmesini hedefliyor. Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, proje çerçevesinde çeşitli altyapı çalışmaları gerçekleştirileceği vurgulandı.

Proje Kapsamında Yapılacak Çalışmalar

Proje kapsamında, içme suyu hattı, gölgelik alanlar, çoban evleri, kaptaj ve sıvat gibi ihtiyaçlar karşılanacak. Bu yatırımla Ardahan ve çevresindeki toplam 9 köyde büyük ve küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi amaçlanıyor.

Protokol İmzalandı

Projenin resmiyete dökülmesi için Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ve DAP yetkilileri arasında bir protokol imzalandı. Bu iş birliği, bölgedeki hayvancılığın daha verimli hale getirilmesi konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

rdahan'da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi arasında 15 milyon...

rdahan'da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi arasında 15 milyon lira maliyetli "Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" hayata geçirildi. Projenin protokolü, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz (sağda) ve DAP yetkilileri arasında imzalandı.