Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Artvin ve Rize'de Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı

Artvin Valisi Ergün, turizm potansiyelinin artırılması için Kaçkar Dağları'nın önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 15:30

Artvin ve Rize'de Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı

Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı Artvin'de Yapıldı

Artvin'de gerçekleştirilen Kaçkar Turizm Birliği toplantısında Vali Ergün, bölgenin turizmdeki potansiyelini değerlendirdi. Toplantı, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonunda düzenlendi.

Bölgenin Eşsiz Güzellikleri

Vali Ergün, Artvin ve Rize'nin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile alternatif turizm açısından eşsiz bir konumda olduğunu belirtti. "Bölgemiz, birçok müstesna güzelliğiyle alternatif turizmde alternatifsizdir" dedi.

Birlik Çalışmaları ve Gelecek Vizyonu

Ergün, Kaçkar Turizm Birliği'nin amaçlarının arasında bölgede sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetleri artırarak turizmi geliştirmek olduğunu vurguladı. "Zengin potansiyelimizi aktif bir şekilde kullanarak bölgeyi ulusal ve uluslararası konuma yükseltmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Rize Valisi Baydaş'ın Değerlendirmeleri

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise, Kaçkar Dağları'nın önemine dikkat çekerek, turizmdeki ilerlemeleri paylaştı. Havaalanının açılmasıyla birlikte turizmin ivme kazandığını belirtti. "Geçen yıl Rize Artvin Havalimanı'nda 1 milyonuncu yolcuyu karşıladık. Önümüzdeki yıl 1 milyon 500 bin yolcu bekliyoruz" dedi.

Ultra Maraton Planları

Baydaş, ayrıca önümüzdeki yıllarda Kaçkar Dağları çevresinde 180 kilometrelik bir ultra maraton düzenleme planlarını da aktardı.

Toplantıya DSİ Bölge Müdürü Sinan Yıldız, Rize ve Artvin İl Genel Meclisi üyeleri ile diğer ilgili kişiler katıldı ve Kaçkar Turizm Birliği'nin 2025 yılı bütçesi görüşüldü.

Artvin'de, Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonundaki...

Artvin'de, Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonundaki toplantıya, Artvin Valisi Turan Ergün (sol 4) Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, (sol 5) DSİ Bölge Müdürü Sinan Yıldız (sol 3) Rize ve Artvin İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.