Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan İhracat Vurgusu

Orhan Aydın, Malatya'da ihracat ve ekonomik büyüme için ülke genelinde iş adamlarına çağrı yaptı.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 20:35
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 20:35

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan İhracat Vurgusu

ASKON Genel Başkanından önemli mesajlar

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya'da yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınması ve ihracatın artması için iş insanlarına çağrıda bulundu.

2024 Yılı ve Ekonomik Zorluklar

Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, 2024 yılının özellikle gelişmiş ekonomilerde daralmalar getirdiğini belirtti. Özellikle Amerika ve Avrupa'daki ekonomik durumları dikkatle takip ettiklerini ifade etti.

İhracat Rakamları ve Beklentiler

Türkiye'nin, Rusya-Ukrayna Savaşı ve diğer uluslararası sorunlara rağmen, 2024 yılı ağustos ayını %2,4'lük bir büyümeyle kapattığını kaydetti ve ağustos ayında yapılan ihracat rekorunu vurguladı. "Cumhuriyet tarihinde en çok ihracat yapılmış bir ay olarak ağustos ayını tamamladık," diyen Aydın, son 12 ayda 262 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştiğini belirtti.

İstihdam ve Ekonomik Büyüme

Aydın, son 12 ayda 1 milyon 100 bin yeni istihdam sağlandığını, işsizlik oranının %8,8'e düştüğünü ifade etti. "Enflasyonla mücadelede devletimiz ve iş dünyası olarak gayret göstermeye devam etmeliyiz" diyen Aydın, belirsizlik ortamında büyüme hedeflerinin önemine dikkat çekti.

Gelecek Hedefleri

Aydın, OVP (Orta Vadeli Program) sürecine ve hedeflerine vurgu yaparak, iş insanlarının gayretlerinin bu hedeflere ulaşmak için kilit önemde olduğunu ifade etti. "Elimize valizlerimizi alıp fuar fuar, şehir şehir gezmeye devam edeceğiz," diyerek, birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Ödül Töreni

Aydın, genel kurulun açılışına katılan Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e plaket vererek, teşekkür etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin...

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.