Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medya Geleceği Tartışılıyor

TRT'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ABU Genel Kurulu, medya sektörü üzerindeki engelleri masaya yatırıyor.

Yayın Tarihi: 20.10.2024 17:56
Güncelleme Tarihi: 20.10.2024 17:56

Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medya Geleceği Tartışılıyor

Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu Başladı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, medya sektörünün önündeki zorlukları ele alacaklarını belirtirken, Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) için önemli kararlar alınacağına dikkat çekti. ABU'nun 61. Genel Kurulu ve bağlantılı toplantılar, TRT’nin ev sahipliğinde "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla gerçekleştirilmektedir.

ABU Genel Kurulu'nun Üçüncü Günü

Yaklaşık 3.5 milyar izleyici kitlesine ulaşan ve 65 ülkeden 230 üyesi bulunan ABU’nun genel kurulunda, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı başkanlığında önemli toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda ABU’nun 3 yıllık stratejik planı ve eylem programı üzerinde duruldu.

Etkili Görüşmeler ve Farklı Forumlar

Toplantılar sırasında ABU Genel Sekreteri Ahmed Nadeem ve ABU Başkan Yardımcısı Inoue Tatsuhiko, bu etkinliklerin tüm ABU üyeleri için ne denli önemli olduğunu vurgulayarak TRT’ye teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca, Teknik Komite Toplantısı, Spor Grubu Toplantısı ve Herkes için Yayıncılık Forumu gibi çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi.

ABU TV Şarkı Festivali ve Ödül Töreni

ABU Genel Kurulu’nun üçüncü gününde ayrıca, 11 ülkeden sanatçıların katılacağı ABU TV Şarkı Festivali yapılacak. Festival, saat 20:00’de İstanbul’da canlı yayınlanacak. 22 Ekim’de ise ABU Resmi Açılış Töreni ile yapay zeka ve dijital teknolojilerin medya üzerindeki etkileri ele alınacak. Aynı gün akşamında düzenlenecek ABU Ödülleri Dağıtım Töreninde, 15 farklı dalda ödüller sahiplerini bulacak.

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin, TRT'nin ev sahipliğinde...

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin, TRT'nin ev sahipliğinde "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla düzenlenen 61. ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları devam ediyor. Toplantı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı (ortada) başkanlığında gerçekleştirildi.