Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Atıcılık Branşında Artan İlgi ve Hedefler

Türkiye, olimpiyatlarda atıcılıkla gözde branş haline geldi. Millî sporcular başarılarını artırarak Los Angeles 2028 hedeflerine odaklanıyor.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 11:43
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 11:43

Atıcılık Branşında Artan İlgi ve Hedefler

Atıcılık, Olimpiyat Başarıları ile Yükseliyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan millî atıcı Yusuf Dikeç, atıcılık branşına olan ilginin artığını ifade etti. Dikeç, olimpiyatlardaki başarıların, sporun popülaritesini artırdığına dikkat çekti.

Atıcılığa Artan İlgi ve Destek

Dikeç, Şevval İlayda Tarhan ile birlikte Türkiye'nin olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını getirdiklerini belirtti. Başarının beraberinde gelen artan ilginin, ailelerin atıcılığa yönelmesiyle kendini gösterdiğini açıkladı. "Bu madalyadan sonra birkaç il müdürüyle konuştum. Ailemdeki Cemil Boz da, her gün 30 ailenin atıcılığa başlamak için geldiğini söyledi. Bu durum bizi sevindiriyor," dedi.

Gelecek Hedefler: Los Angeles 2028

Dikeç, Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya hedeflediklerini vurgulayarak, "Antrenmanlarımıza başladık. Önümüzde Avrupa Kupası ve Dünya Kupası gibi iki büyük yarışma var. Amacımız, en iyi performansımızı sergilemek," diye ekledi.

Sosyal medyada gelen eleştirilere yanıt

Dikeç, annesi ile paylaştığı bir fotoğrafa gelen olumsuz yorumlarla ilgili, "Halkımız bizim adımıza cevap veriyor. Amaç, ülkeye hizmet etmek," dedi. Ayrıca, uluslararası alanda kabul gördüğünü belirtti ve "Müzik, sanat nasılsa spor da evrenseldir," şeklinde ifade etti.

Atıcılıkta Başarılar ve Eleştiriler

Son olarak, Türkiye'nin olimpiyatlarda 8 madalya ile sınırlı kalmasına yönelik yapılan eleştirileri yanıtlayan Dikeç, "Atıcılık, Cumhuriyet tarihimizin ilk olimpiyat madalyasını kazandı. Bu spor dalı başarılıdır. Daha fazla madalya kazanmak mümkün olabilir ama sonuçta bize düşen sabretmek," dedi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye'nin olimpiyatlardaki ilk madalyasını elde eden Yusuf Dikeç (fotoğrafta), AA muhabirine açıklamalarda bulundu.