Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avrupa Birliği Terör Listesini Güncelledi: The Base Eklendi

AB, terör örgütleri listesine ABD merkezli aşırı sağcı grup The Base'i de dahil etti. PKK ve DHKP-C'nin yanı sıra birçok terör unsuru listede yer alıyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:14
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:14

Avrupa Birliği Terör Listesini Güncelledi: The Base Eklendi

AB Terör Listesini Güncelledi

Avrupa Birliği (AB), terörist olarak kabul edilen grupların yer aldığı listesine yeni bir ekleme yaptı. Terör listesine, PKK ve DHKP-C gibi örgütlerin yanı sıra, ABD kökenli aşırı sağcı grup "The Base" de dahil edildi.

The Base Örgütü Hakkında Bilgi

AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, terörist olarak nitelendirilen kişi ve gruplar için finansal varlıkların dondurulması gibi yaptırımlar öngörüldüğü belirtildi. The Base, 2018 yılında Rinaldo Nazzaro tarafından kurulan ve terör eylemlerine karışan bir grup olarak tanımlanıyor.

Bu aşırı sağcı örgüte karşı, AB üye ülkeleri içerisinde bulunabilecek finansal kaynakların dondurulmasına ve yeni ekonomik destek sağlanmasının yasaklanmasına karar verilmiştir. Terör listesi ise, 11 Eylül 2001'de ABD'de gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra oluşturulmuş olup, şu anda 22 örgüt ve 15 kişiyi içermektedir.

The Base'in Uluslararası Boyutu

The Base, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve ABD'nin terör örgütleri listesinde yer almaktadır. Özellikle ABD'de ve Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösterebilen bu grup, 2020 yılında Virginia'da bir mitingde saldırı düzenlemeyi planlamış ve üyelerini askeri eğitim kamplarında eğitmiştir.

Örgüt, "beyaz üstünlüğünü" savunmakta ve Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) tarafından yürütülen bir operasyonda, şiddet yanlısı propaganda yapmak, yeni üyeler kazanmak ve 3D baskı yöntemiyle silah yapma kılavuzu paylaşma suçlamalarıyla beş mensubunu yakalatmıştır. Ayrıca, yapılan baskınlar sonucunda bazı silahların ele geçirildiği ve örgütün terör eylemleri gerçekleştirmek üzere hazırlık yaptığı bildirilmiştir.