Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralya'dan İsrailli Aşırıcılara Yaptırımlar

Avustralya, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden 7 İsrailliye yaptırımlar uyguladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:21
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 12:21

Avustralya'dan İsrailli Aşırıcılara Yaptırımlar

Avustralya'dan Sert Tepki

Avustralya hükümeti, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden 7 aşırıcılığa ve "Hilltop Youth" isimli bir dini gruba finansal yaptırımlar ve seyahat yasakları uygulayacağını duyurdu.

Uluslararası Adalet Divanı'nın Kararı

ABC News'e göre, bu yaptırımlara yol açan temel sebeplerden biri Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), İsrail'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da işgalci olduğuna dair verdiği danışma görüşü kararlarıdır.

Hedefteki İsimler

Uygulanan yaptırımlar, Yinon Levi, Zvi Bar Yosef, Neria Ben Pazi, Elisha Yered, David Chai Chasdai, Einan Tanjil ve Meir Ettinger gibi şahısları kapsamaktadır. Ayrıca, bu şahıslarla birlikte Filistinlilere karşı şiddet eylemleriyle tanınan "Hilltop Youth" isimli grubun üyeleri de yaptırımların hedefindedir.

Bakanın Açıklamaları

Dışişleri Bakanı Penny Wong, bu kişilerin Filistin halkına karşı işkence ve şiddet suçlarına bulaştığını ifade etti. Wong, "İsrail'i yerleşimci şiddetin faillerinden hesap sormaya çağırıyoruz," dedi.

Uluslararası Destek

Avustralya'nın bu adımı, benzer yaptırımları uygulayan İngiltere, ABD, Kanada ve Japonya'nın izinden gitmek olarak değerlendirildi.

Gelişen Olaylar

7 Ekim 2023'te Hamas'ın düzenlediği saldırının ardından, İsrail'in Gazze Şeridi'nde başlattığı hava ve kara saldırıları sonucu büyük can kaybı yaşandı. Bu olaylar sırasında 39,145 Filistinli hayatını kaybetti, 90,257 kişi ise yaralandı.

Bu gelişmeler, uluslararası toplumda geniş yankı uyandırırken, Avustralya'nın attığı adım, bölgede istikrar ve barış için yeni bir dönemin habercisi olabilir.