Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralyalı Tanık Türkiye'ye Geldi: Eygi'nin Katledilmesi Üzerine İfade Verecek

Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesiyle ilgili Avustralyalı tanık Türkiye'ye gelerek ifade verecek.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 00:31
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 00:31

Avustralyalı Tanık Türkiye'ye Geldi: Eygi'nin Katledilmesi Üzerine İfade Verecek

Eygi'nin Katledilmesi Üzerine Türkiye'de İfade Vermek İçin Gelen Tanık

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından katledilmesi sonrası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu doğrultuda ifade vermek üzere Helen Maria O'Sullivan adlı Avustralyalı tanık Türkiye'ye geldi.

Yeryüzü Avukatları Derneği Tarafından Suç Duyurusu

Yeryüzü Avukatları Derneği, Eygi'nin vurulması sonrası İsrailli yetkililer hakkında "kasten öldürme" iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. O'Sullivan, Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyelerini de ziyaret ederek, "Vicdan Gemisi"ne çıkış belgesi verilmesi talebinde bulundu.

O'Sullivan'dan Çarpıcı Açıklamalar

O'Sullivan, gazetecilere verdiği demeçte, "Eygi'nin hemen yanı başında vurulduğunu" belirtti. "İsrail'in bunun bir hata olduğuna dair tüm söylemleri, aptalca bir yalandan ibarettir. Bu açıkça bir infazdı ve kasıtlıydı," şeklinde konuştu.

Suç Duyurusunun Detayları

O'Sullivan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun Türk Devleti ile birleştiğini hatırlatarak, "Olayın birincil tanığı olarak ifademi vermek için Türkiye'ye geldim," dedi.

Barışçıl Gösteri Sırasında Vurulmuştu

Barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Eygi, Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılmış, 6 Eylül tarihinde hayatını kaybetmişti. Cenazesi ise 14 Eylül tarihinde Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verilmiştir.

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da katledilmesine ilişkin İsrailli...

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da katledilmesine ilişkin İsrailli yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu kapsamında ifade verecek Avustralyalı tanık Helen Maria O'Sullivan, Türkiye'ye geldi.