Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ayasofya'da Filistin'e Destek Eylemi: İsmail Heniyye'ye Saygı Duruşu

Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen eyleme 200 bin kişi katıldı. Filistin'e destek çağrısı yapıldı.

Yayın Tarihi: 03.08.2024 22:45
Güncelleme Tarihi: 03.08.2024 22:45

Ayasofya'da Filistin'e Destek Eylemi: İsmail Heniyye'ye Saygı Duruşu

Filistin'e Destek Eylemi Ayasofya'da Gerçekleşti

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, İsmail Heniyye'nin çağrısı yankı buldu. Ayasofya Meydanı'nda gerçekleştirilen "Şehit Heniyye'den Son Çağrı" mitingine yaklaşık 200 bin kişi katıldı.

Hamas Yöneticisinden Önemli Açıklamalar

Hamas yöneticisi Talal Nassar, mitingde yaptığı konuşmada, "Gazzeliler ve Filistinliler bu toprağa kök salmıştır, kimse bizi oradan çıkaramaz" diyerek, direnişin devam edeceğini belirtti. Nassar, İsmail Heniyye'nin ve diğer liderlerin bu davaya nasıl feda olduklarını vurguladı.

Etkinliğin Önemi ve Katılımcılar

İyiliği yaygınlaştıran sivil toplum kuruluşları ile birçok destekçi grup, etkinlikte yer aldı. Katılımcılar, İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH), ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, TÜGVA gibi kuruluşların da aralarında bulunduğu çeşitli örgütlerin temsilcileriyle bir araya geldiler.

Kalabalık Sokaklara Taştı

Ayasofya Meydanı'nın kalabalığı, çevredeki sokak ve caddeye taşarken programda önemli isimler de yer aldı. Necmeddin Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Selçuk Bayraktar ve Süleyman Soylu gibi isimler, Filistin davasına destek verdiklerini açıkladı.

Mesajlar ve Hedefler

Nassar, Filistin davasının her bir Müslümanın sorumluluğu olduğunu, direnişin asla sona ermeyeceğini ifade etti. Ayrıca, Filistin'e destek çağrısı yaptı ve ümmetin birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Ali Yalçın'dan Önemli Uyarılar

Filistin'e Destek Platformu Başkanı Ali Yalçın, etkinlikte mevcut durumu değerlendirerek, "İsrail bir soykırım rejimidir" ifadelerini kullandı. Yalçın, bu davanın uluslararası boyutta desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Programın Sonuçlanması ve Cami Yönelişi

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından bazı katılımcılar, akşam namazını Sultanahmet Camii ile Ayasofya'da kılmak üzere yöneldiler. Mitingin ardından, katılımcılar güvenli bir şekilde alandan ayrıldılar.

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği için...

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği için binlerce kişi Ayasofya Meydanı'nda toplandı. Programa KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.