Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aydın-Denizli Otoyolu Resmen Trafiğe Açıldı

Aydın-Denizli Otoyolu tamamlandı, İzmir ile Antalya arası ulaşım daha hızlı ve konforlu hale geldi.

Yayın Tarihi: 17.10.2024 13:47
Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 13:47

Aydın-Denizli Otoyolu Resmen Trafiğe Açıldı

Aydın-Denizli Otoyolu'nda Yeni Dönem Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan açıklamada, Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açıldığını belirtti. Bu yeni otoyol ile Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının tamamlandığında İzmir ile Antalya arasında daha hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanacağını kaydetti.

Kazananlar Ege Bölgesi ve Ekonomi

Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun 163 kilometre uzunluğunda olduğunu ve Aydın Çevre Yolu'ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı'na kadar uzandığını belirtti. Uraloğlu, "Otoyol sayesinde D-320 üzerinden yapılan yolculuk süresi 1,5 ila 2 saatten 55 dakikaya indirilmiştir. Bu da tarım ve sanayi ürünlerinin İzmir Limanı'na daha hızlı ulaşımını sağlayacaktır" diye konuştu. Ekonomik Tasarruf ve Çevresel Katkılar

Uraloğlu, projeyle birlikte zaman tasarrufunun 4,5 milyar lira, akaryakıt tasarrufunun ise 800 milyon lira olacağını ifade ederek, yıllık toplam 5,3 milyar lira tasarruf sağlanacağını vurguladı. Aynı zamanda karbon emisyonunun 61 bin ton azaltılacağı da belirtiliyor.

Kamu-Özel İş Birliği Modeli

Bakan, Aydın-Denizli Otoyolu'nun yapımında kamu-özel iş birliği modelinin kullanıldığını belirterek, bu sayede yatırımların daha kısa sürede tamamlanabileceğini ifade etti.

Gelecek Projeler

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasının ardından Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının inşasına da başlanacağını söyleyen Uraloğlu, bu yeni yollarla İzmir ile Antalya arasındaki mesafenin 580 kilometreden 440 kilometreye düşeceğini belirtti. Ayrıca yolculuk sürelerinin 6-7 saatten 3-3,5 saate ineceğini de vurguladı. Proje Azmi

Bakan Uraloğlu, projenin kendi için özel bir anlam taşıdığını, "Bu proje benim için bir evladın büyütülüp düğününün yapılması gibidir. Her aşamasında emeğim var" dedi.

Bakan Uraloğlu, açıklamalarının ardından ünlü oyuncu Alp Kırşan ile birlikte yerli otomobil TOGG’u kullandı.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program yapıldı.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program yapıldı.