Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AYSAD İle Ayakkabı Sektörünün Geleceği Ele Alındı

AYSAD, ayakkabı sektörünün geleceğini tartışmak için 'Peki şimdi ne olacak?' etkinliği düzenledi. Sektör liderleri önemli konulara değindi.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 16:12
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 16:12

AYSAD İle Ayakkabı Sektörünün Geleceği Ele Alındı

AYSAD Tarafından 'Peki Şimdi Ne Olacak?' Etkinliği Gerçekleştirildi

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), sektörün mevcut durumunu ve geleceğini değerlendirmek üzere "Peki şimdi ne olacak?" başlıklı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, dernek başkanı Sait Salıcı önemli bilgiler paylaştı.

Türkiye'nin Üretim Gücü

Salıcı, Türk ayakkabı sektörünün, Türkiye'nin potansiyel bir üretim üssü olduğunu ifade etti. Sektörün emek yoğunluğuna dikkat çeken Salıcı, iki yıl içerisinde yaşanan ihracat düşüşü ve ithalat artışının endişe verici olduğunu dile getirdi. "Türkiye, maliyetler açısından artık ucuz değil, ancak yenilikçi ve farklı ürünlerle dünya pazarına açılmalıyız," dedi.

Küresel Markalaşma Hedefi

Salıcı, önceliklerinin küresel pazarda marka değeri oluşturmak olduğunu belirtti. "Rekabet, günün sonunda başarıyı getiriyor. İstanbul pahalı bir şehir, burada üretim yapmak büyük bir başarıdır," diyerek üreticilerin değerini vurguladı.

İhtisaslaşma ve Kümeleşme Önemi

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) başkanı Sinan Öncel ise sektördeki ihtisaslaşmanın kümeleşmeyle mümkün olabileceğini ifade etti. İthalat rakamlarının yüksek olduğunu belirten Öncel, "Ayakkabı sektörünün ortalama satış fiyatı 4 dolar civarındayken, ithalatta bu rakam 18-19 dolara kadar çıkıyor," dedi.

Etkinliğe, ayrıca Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) başkanı Berke İçten ve diğer sektörel paydaşlar da katıldı.

AYSAD tarafından ayakkabı sektöründeki son durumun ele alındığı "Peki şimdi ne olacak?" başlıklı...

AYSAD tarafından ayakkabı sektöründeki son durumun ele alındığı "Peki şimdi ne olacak?" başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı (sağda), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel (solda) katıldı.