Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BAE'de 57 Bangladeşli Göçmen Yasa Dışı Gösterilere Katıldıkları İçin Hapis Cezasına Çarptırıldı

BAE'de Bangladeşli göçmenler, hükümete karşı düzenlenen eylemlere katıldıkları gerekçesiyle hapis cezası aldı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 13:00
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 13:00

BAE'de 57 Bangladeşli Göçmen Yasa Dışı Gösterilere Katıldıkları İçin Hapis Cezasına Çarptırıldı

BAE'de Bangladeşli Göçmenlere Hapis Cezası

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Bangladeş hükümetine karşı yapılan protesto gösterilerine katılan 57 Bangladeş vatandaşı, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Abu Dabi Federal Temyiz Mahkemesi, mahkemeye çıkarılan sanıkların suçlu olduğuna hükmetti.

Hapis Cezalarının Dağılımı

Mahkeme tarafından 3 sanığa müebbet hapis cezası verilirken, 53 sanık 10 yıl, bir sanık ise ülkeye yasa dışı giriş yaptığı gerekçesiyle 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma sırasında sanıkların, protesto amacıyla BAE'nin çeşitli bölgelerinde toplandığı ve bunun kamu güvenliğini tehdit ettiği ifade edildi.

Protestoların Arka Planı

Bangladeşli göçmenlerin düzenlediği bu gösteriler, ülkelerinde son dönemlerde artan protestolarla paralellik gösteriyor. Protestolar, kamuda işe giriş kontenjanlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin tepkileri içeriyor. Gösteriler sırasında bazı kentlerde arbede yaşandı ve güvenlik güçleri müdahale etti. Hükümetin Yasal Yıldırımı

BAE yönetimi, ülke genelinde kaos çıkmasına sebep olabilecek protestolara kesinlikle izin vermediğini belirtiyor. Bu durum, göçmenlerin iş güvencesi ve ülke içindeki hakları açısından büyük tartışmalara yol açtı.

Eğitim Kurumlarındaki Kapatma Kararları

Bangladeş'teki üniversiteler, güvenlik nedeniyle süresiz kapatıldığı duyurusunu yaptı. Eğitim kurumlarının kapatılması, öğrenciler arasında rekor protestolarla karşılık buldu. Başbakan Şeyh Hasina Vecid, gösterilerde ölen öğrencilerin durumunu araştırmak için bir komite kurulacağını açıkladı.

BAE'deki bu olaylar, ülkeler arası göçmen haklarının korunması ve ifade özgürlüğü konularındaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.