Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin İlk Yüzer Gaz Platformunu Tanıttı: Üretim Kapasitesi İki Katına Çıkacak

Enerji Bakanı Bayraktar, Çanakkale'de tanıtılan yüzer doğal gaz platformunun üretimini iki katına çıkaracağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 16:28
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 16:28

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin İlk Yüzer Gaz Platformunu Tanıttı: Üretim Kapasitesi İki Katına Çıkacak

Bakan Bayraktar, Çanakkale'de Doğal Gaz Platformunu Karşıladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çanakkale'de Türkiye’nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformunu tanıttı. Bayraktar, platformun, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nın üretim kapasitesini iki katına çıkaracağını belirtti.

Üretim Kapasitesi Hakkında Bilgiler

Bakan Bayraktar, platformun günlük üretim miktarını 10 milyon metreküpten 20 milyon metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu durum, ilave 4,4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacak.

Bakan Bayraktar, platformun büyüklüğünden de bahsederek, “Bu tesis, yaklaşık 3 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplıyor,” dedi.

Bakanlık ve Hedefler

Bayraktar, tesisin Filyos'a doğru hareket edeceğini ve orada 20 yıl boyunca enerji üretimi gerçekleştireceğini açıkladı. Gelecek yıl içerisinde 10-10,5 milyon metreküplük günlük üretim hedeflediklerini belirtti.

Bakan, ayrıca, “2026 yılında toplam 9 milyon haneye yetecek üretime ulaşmayı planlıyoruz,” ifadesini kullandı.

Gelecek Çalışmalar

Bu platformun inşaat ve sertifikalandırma işlemlerinin Çanakkale'de yapılacağını söyleyen Bayraktar, 2023 yılından itibaren yeni keşif sondajlarının planlandığını da sözlerine ekledi.

Son olarak, Bayraktar, “Bu tesis, ülkemizin enerji bağımsızlığına katkıda bulunacak ve ulusal ekonomik hedeflerimize ulaşmamızda büyük rol oynayacak,” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformun'da incelemelerde bulundu.