Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Bayraktar, Türkmenistan ile Enerji İşbirliğini Görüştü

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan ile enerji alanında işbirliklerini geliştirmek için önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 19:29
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 19:29

Bakan Bayraktar, Türkmenistan ile Enerji İşbirliğini Görüştü

Enerji İşbirliği Görüşmeleri Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan ile enerji alanındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla önemli toplantılar yaptı. Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen bu görüşmelerde, iki ülke arasındaki mevcut işbirliklerinin genişletilmesi hedefleniyor.

Doğal Gaz ve Maden Alanında İşbirliği

Bayraktar, Türkmenistan Enerji Bakanı Annageldi Saparov ve Türkmengeologiya Başkanı Gurbangeldi Garlyev ile bir araya gelerek, doğal gaz sektöründeki işbirliğinin yanı sıra, maden sahasında yapılabilecek yeni anlaşmaları masaya yatırdı. Bayraktar, bu konuda yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki doğal gazda olduğu gibi maden alanında da birlikte çalışarak iki ülkenin faydasına olacak projelere imza atacağız," dedi.

Elektrik Üretimi ve Komşu Ülkelerle İletişim

Bayraktar, Saparov ile yaptığı görüşmede elektrik üretimi ve bölgedeki ülkelerle elektrik enterkonneksiyonu üzerine konuştu. "Elektrik üretiminin yanı sıra komşularımızla ve bölgemizdeki ülkelerle elektrik enterkonneksiyonunun genişletilmesinin önemine dikkat çektik," diyen Bayraktar, söz konusu alanlarda olası işbirliği fırsatlarını değerlendirdiklerini belirtti.

Bu görüşmelerin, Türkmenistan ile uzun yıllara dayanan dostane ilişkileri daha da ileri taşıyacağına inandığını sözlerine ekledi.