
Bakan İbrahim Yumaklı'dan Ekonomi Açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ekonominin, ana muhalefetin boykot çağrılarına kurban edilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Yumaklı, "Bab-ı Ali Toplantıları-Büyüyen Küresel Gıda Sorunu ve Türk Tarım Sektörünün Konumu, Geleceği" konulu toplantıda sektörün önemine değindi.
Tarım Sektörünün Stratejik Önemi
Yumaklı, tarım ve orman sektörlerinin gıda arz ve güvenliğine yaptığı katkının stratejik olduğunu belirtti. Sıkıntılı dönemlerde gıda arz güvenliğini sağlamış ülkelerin bunları başarıyla atlattığını, bu sebeple tarımsal üretimde gücün korunması gerektiğini ifade etti.
2024 Hedefleri ve İhracat Verileri
Birleşmiş Milletler'in 2050 yılı için tarımsal üretimde %65-70 artış hedeflediğini belirten Yumaklı, bakanlık olarak bu hedefe ulaşmak için 165 bin personelle çalıştıklarını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin 186 ülkeye 2 binin üzerinde tarım ve gıda ürünü ihraç ettiğini, 2024 yılı sonu itibariyle 32,6 milyar dolarlık bir tarım ürünü ihracatı hedeflediklerini ekledi.
Gelecek Vizyonu
Bakan Yumaklı, önümüzdeki dönemde tarımsal üretimin 5 ana temel üzerine kurulacağını belirtirken, üretimin sürdürülebilirliği, verimliliği ve kalitesinin önemine vurgu yaptı. Tarımsal teknoloji projelerinin 2025 yılı itibariyle daha farklı bir perspektif getirmesi hedefleniyor.
Sonuç
Yumaklı, ana muhalefetin boykot çağrılarına ekonomik açıdan tepki göstererek, bu şekilde bir yaklaşımın ülkeye zarar vereceğini, gıda arz güvenliğinin önemini vurguladı. Herkesin etkilenebileceği siyasi unsurların ötesinde, tarım sektörünün güçlü tutulması gerektiğini ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bab-ı Ali Toplantıları-Büyüyen Küresel Gıda Sorunu ve Türk Tarım Sektörünün Konumu, Geleceği" konulu toplantıda konuşma yaptı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bab-ı Ali Toplantıları-Büyüyen Küresel Gıda Sorunu ve Türk Tarım Sektörünün Konumu, Geleceği" konulu toplantıda konuşma yaptı.