Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Kurum'dan Deprem Bölgesi Açıklamaları

Deprem sonrası konut teslimleri hız kazanıyor, Bakan Kurum 200 bin konut hedefini açıkladı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 17:49
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 17:49

Bakan Kurum'dan Deprem Bölgesi Açıklamaları

Bakan Kurum, Yeniden Daha Güçlü Anadolu için Çalışmalara Devam Ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konut çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. 130 bin konut anahtar teslim töreninde konuşan Kurum, "Allah'ın izni, liderimizin desteği ve aziz milletimizin dualarıyla hızımızı artıracağız. Önümüzdeki 60 günde 70 bin yeni yuvanı... teslim ederek yıl sonuna kadar en az 200 bin konuta ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Deprem Bölgesi İçin Seferberlik Çağrısı

Hatay Gülderen Mahallesi'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Bakan Kurum, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için rahmet dileyerek, "85 milyon büyük Türk milleti müsterih olsun. Tüm şer odaklarına inat daha çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

Depremzede Kardeşlere Söz Verdi

Kurum, 1900 şantiyede 160 bin çalışanın seferberlik ruhuyla çalıştığını belirterek, "Depremzede kardeşlerimizle ahdimizi yeniliyorum. 2025 yılı sonuna kadar tüm depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Gelecek İçin Hedefler

Bakan Kurum, çocukların güven içinde yaşaması için her gün çalıştıklarının altını çizerken, "2025'ten sonra biz susacağız, eserlerimiz konuşacak" dedi. Ayrıca, Hatay'da yapılan çalışmaları vatan müdafaası olarak nitelendirip, "Her ay düzenli olarak burada olacağız" şeklinde taahhütlerde bulundu.

Hatay'daki Konutlar ve İhtiyaçlar

Konuşmasını tamamlayan Kurum, Hatay'daki konutların hayırlı olmasını dileyerek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.