Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Tekin: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öncelikli gündemimiz

Bakan Tekin, yeni eğitim yılına dair öğretmenlere hitap ederek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni önceliklendirdi.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 12:29
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 12:29

Bakan Tekin: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öncelikli gündemimiz

Bakan Tekin'den Öğretmenlere Önemli Mesajlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim yılına giriş yapmak üzere öğretmenlerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni 2023-2024 eğitim yılı için birinci öncelikleri olarak belirttiklerini vurguladı.

Mesleki Eğitim Reformları

Bakan Tekin, öğretmenlere hitap ettiği konuşmasında, yeni eğitim öğretim yılındaki çabaları ve gayretleri için teşekkür ederek başladığını belirtti. Eğitim sorunları ile ilgili yürütülen istişareler sonucunda birçok mevzuat değişikliğine gidildiğini ifade etti.

Genelgelerin Önemi

Bakan, il genelinde yayımlanan dört farklı genelgenin önemine değinerek, öğretmenlerin dikkatlice bu belgeleri incelemesini istedi.

Üç Temel Gündem Maddesi

Bakan Tekin, eğitim yılında gündeme alacakları üç temel başlığı şu şekilde sıraladı: İlk olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulamaları, ikincisi mesleki ve teknik eğitim politikaları, üçüncüsü ise okul-veli iş birliğini güçlendirmek.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Yeni modelin 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve diğer sınıflarda uygulanacağını ifade eden Tekin, öğretmenler için çeşitli eğitici eğitimlerin hazırlandığını açıkladı. Ayrıca, modelin sürekli iyileştirilmesi için öğretmenlerin katkılarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Mesleki Eğitim Politikası

Yusuf Tekin, mesleki ve teknik eğitime dair hedeflerini ve stratejilerini de paylaştı. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde ortaokullar açmayı planladıklarını belirtti.

Veli Eğitimi ve İşbirliği

Okul-aile işbirliğinin kritik önemine değinen Bakan Tekin, velilerin bilinçlenmesi için eğitimlerin artırılacağını duyurdu.

2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca çocukların gelişimi için velilerle işbirliğine önem vereceklerini söyledi.

Bakan Tekin’in Bütüncül Yaklaşımı

Yusuf Tekin, eğitimdeki en kritik rolün öğretmenler olduğunu ve onların öğrenciler üzerindeki etkisini vurgulayarak, eğitim süreçlerinin herkesin katkısıyla daha başarılı olacağına inandığını ifade etti. Eğitim sistemindeki değişimlerin, öğretmenlerin katkılarıyla gerçekleştirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Yeni eğitim öğretim yılının, öğretmenler ve öğrenciler için hayırlara vesile olmasını temenni eden Bakan Tekin, birliktelik ve işbirliği ile başarının sağlanacağına olan inancını dile getirdi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması...

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla öğretmenlere hitap etti. Meslektaşlarına seslenen Bakan Tekin, öncelikle 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki fedakârlık, gayret ve emekleri için öğretmenlere teşekkür etti.