Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Tunç'tan Netanyahu'nun Kınanması ve Kültürel Festivalde Açıklamalar

Bakan Yılmaz Tunç, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasını kınadı ve Drahna'da önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 15:49
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 15:49

Bakan Tunç'tan Netanyahu'nun Kınanması ve Kültürel Festivalde Açıklamalar

Bakan Yılmaz Tunç'tan Netanyahu Tepkisi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde yapmış olduğu konuşmayı kınayan kararını değerlendirerek, "O ayakta alkışlayanlar, o bebek katilinin suçuna ortak olanlardır" dedi.

Meclis'ten Tarihi Karar

Meclis'te alınan kararı tarihi bir adım olarak nitelendiren Tunç, TBMM'nin dünya genelinde demokrasi ve insan hakları dersi verdiğini belirtti.

Kültürel Aktivitelerle Drahna'nın Tanıtımı

Bakan Tunç, ayrıca Bartın'ın Drahna bölgesinde düzenlenen "14. Uluslararası Geleneksel Keşkek Festivali"nde yaptığı konuşmada, bölgenin doğa harikalarıyla dolu olduğunu vurguladı. Küre Dağları Milli Parkı'nın tanıtılmasına yönelik yatırımların sürdüğünü dile getiren Tunç, "Ulus ilçemizde farklı projelerle bölgemizin potansiyelini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Filistin ve Soykırım İddiaları

Tunç, Filistin'deki durumu değerlendirerek, uluslararası kuruluşların etkin olamadan soykırımı önleyemediğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Dünya 5'ten büyüktür" sözlerinin önemine dikkat çekti.

Gelecek 4 Yıl İçin Hedefler

Ülkedeki ekonomik zorluklara çözüm getireceklerini belirten Tunç, önümüzdeki 4 yıl boyunca istikrarlı bir gelişim süreci yaşanacağını vurguladı. "Altyapıdan üstyapıya her alanda vatandaşlarımızın refahı için çalışmalara devam edeceğiz" diye ekledi.

Etkinliğe Katılan İsimler

Festivalde, Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve DRAHNADER Başkanı Hasan Çetinkaya'nın da konuşmalarıyla yer aldığı etkinlikte, yerel sanatçı Ramazan Çelik'in konseri büyük ilgi gördü. Bartın'ın yerel halk oyunları ekibi de etkinlikte performans sergileyerek katılımcılara keyifli anlar yaşattı.