Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Balkan Kürek Şampiyonası Edirne'de Başlıyor

Edirne'de gerçekleştirilecek Balkan Kürek Şampiyonası'na 300'e yakın sporcu katılıyor. Etkinlik heyecanla bekleniyor.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 15:08
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 15:08

Balkan Kürek Şampiyonası Edirne'de Başlıyor

Balkan Kürek Şampiyonası Edirne'de Düzenleniyor

Balkan Kürek Şampiyonası, 14-15 Eylül tarihlerinde Edirne'de Meriç Nehri'nde yapılacak. 8 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek bu büyük organizasyon, kentin spor atmosferini hareketlendirecek.

Önemli Açıklamalar

Organizasyonun Düzenleme Komitesi Başkanı, Nesim İba, basın toplantısında geçen hafta gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nın ardından Türkiye'nin bir başka büyük etkinliğe ev sahipliği yapacağının altını çizdi. İba, aynı zamanda sporcuların Edirne'ye geldiğini ve parkurda son hazırlıkların tamamlandığına dikkat çekti.

Katılım ve Ekonomik Katkı

İba, Balkan ülkelerinden gelen sporcularla birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirterek, "Esas sınavımızı Avrupa Kürek Şampiyonası'nda verdik. Artık nasıl ilerleyeceğimizi biliyoruz. Yarışta 300'e yakın sporcu ter dökecek. Gençlerin katılımıyla ailelerimiz de bizlerle olacak. Yurt dışından gelen misafirler şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacak," dedi.

Kent İçin Bir Fırsat

Edirne'deki kürek sporu etkinliklerinin kentte yarattığı heyecana vurgu yapan İba, Meriç Nehri'nde ayrıca bir dünya şampiyonası düzenlemesi için girişimlerin başladığını da açıkladı. Türkiye'nin dünya standartlarına uygun bir parkura sahip olduğunu ifade eden İba, "Federasyon başkanımız bu konuda çok heyecanlı, amaç dünyada tanınan bir parkur oluşturmak," şeklinde konuştu.

Balkan Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, 14-15 Eylül'de Meriç Nehri'ndeki...

Balkan Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, 14-15 Eylül'de Meriç Nehri'ndeki parkurda düzenlenecek organizasyon öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.