Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bandırma'nın Balık Halinde Palamut Bolluğu

Marmara Denizi'nde av sezonu açılınca Bandırma Balık Hali'nde palamut bolluğu yaşanıyor, fiyatlar 150 liradan başlıyor.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 10:05
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 10:05

Bandırma'nın Balık Halinde Palamut Bolluğu

Bandırma Balık Hali'nde Palamut Bolluğu Yaşanıyor

Marmara Denizi'nde avlanmaya çıkan Bandırma'nın balıkçıları, bir günde 20 bin çift palamutla döndü. Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte, Bandırma Körfezi'nde palamut bolluğu gözlemleniyor.

Marmara'da Palamut Mevsimi

Bandırma Körfezi’ndeki balıkçılar, ağlarını denize bırakarak Marmara Denizi'nden topladıkları 20 bin çift palamutla balık haline geri döndüler. Son günlerde bu alandaki bolluk, Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ Bandırma Su Ürünleri Hali'nde düzenlenen mezatlara da yansıdı. 1 kilogramın üzerindeki palamutlar, her biri 150 liradan alıcı buldu.

İstanbul, Ankara ve Bursa’ya Dağılacak

Teknelerle kent merkezine getirilen palamutlar, buzlama işlemine tabi tutularak, İstanbul, Ankara ve Bursa'ya gönderildi. Balıkçı Ali Çakıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bandırma Körfezi’nde bol miktarda palamut bulunduğunu ifade etti.

Halkı Palamut Alma Daveti

Çakıroğlu, "Tekne ve gırgırlarla palamut avlamaya devam ediyoruz. Halkımızı protein deposu olan palamut almaya davet ediyorum. Palamudun tanesi şu an 1 kilonun üzerinde geliyor ve tanesini 150 liradan satıyoruz," dedi.

Denizlerde av sezonunun başlamasının ardından görülen palamut bolluğu, Bandırma Körfezi'nde devam...

Denizlerde av sezonunun başlamasının ardından görülen palamut bolluğu, Bandırma Körfezi'nde devam ediyor. Marmara'da yaşanan palamut bolluğu, Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki mezatlara da yansıdı.