Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Batı Trakya'da İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Hamas lideri İsmail Heniyye için Batı Trakya'da gıyabi cenaze namazı kılındı, Atina'da ise büyük bir protesto düzenlendi.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 17:37
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 17:37

Batı Trakya'da İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Batı Trakya'da Gıyabi Cenaze Namazı

Batı Trakya'nın Şahin köyünde, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen bir suikast sonucu hayatını kaybeden Heniyye'nin anısına yapılan cenaze namazına çok sayıda kişi katıldı.

İskeçe Müftüsü Namazı Kıldırdı

Cenaze namazı, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa tarafından ikindi namazının ardından gerçekleştirildi. Katılımcılar, Heniyye için dualar etti.

Atina'da Protestolar

Bu arada, Yunanistan'ın başkenti Atina'da da Heniyye'nin suikastı sonrası protesto düzenlendi. Yüzlerce kişi Sintagma Meydanı'nda bir araya gelerek İsrail karşıtı sloganlar attı.

Suikastla İlgili Gelişmeler

İsmail Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak amacıyla Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz gecesi düzenlenen saldırıyla ilgili bir açıklama yaparak, Heniyye'nin konutuna baskın düzenlendiğini bildirmişti.

İran ve Hamas, suikastın arkasında İsrail'in olduğunu iddia ederken, İsrailli yetkililer konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'ın yerine Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.

Batı Trakya'da, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail...

Batı Trakya'da, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Şahin köyünde ikindi namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa kıldırdı.