Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Batman'da Feci Trafik Kazası: 4 Ölüm

Bir trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti. Sürücü gözaltına alındı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 14:39

Batman'da Feci Trafik Kazası: 4 Ölüm

Batman'da Trafik Kazası: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Batman Valiliği, geçtiğimiz gün meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaza Hakkında Bilgiler

Açıklamaya göre, 4 kişinin hayatını kaybettiği feci kaza, dün akşam saat 22.15 sıralarında Batman-Siirt kara yolunda meydana geldi. Düğünden dönen yayalara, M.A.A. (19) yönetimindeki hafif ticari aracın çarpması sonucu kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Valilik, kazanın ardından sürücü M.A.A.'nın gözaltına alındığını ve bazı trafik ihlalleri nedeniyle daha önce de cezai işlem uygulandığını duyurdu. Kazada yaşamını yitirenler arasında S.O. (48), İ.O. (40), S.O. (12) ve D.O. (3) isimli bireyler yer alıyor.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kazaya karışan sürücünün, kaza sonrasında aracını olay yerindeki bir akaryakıt istasyonuna park edip başka bir araçla olay yerinden ayrıldığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, kazayla ilgili adli soruşturmanın da devam ettiği kaydedildi.

Karayollarındaki Güvenlik Çalışmaları

Valilik, kaza sonrası yolda yürütülen çalışma hakkında da bilgiler verdi. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler ile Batı-Beşiri yolunun, daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, mevcut yolların iyileştirilmesi ve yeni güvenlik önlemlerinin alınması planlanıyor. 2024 yılı içinde tamamlanması beklenen çalışmalar ile birlikte yol güvenliğinin artırılması ve trafik akışının düzenlenmesi hedefleniyor.Kazada yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Valilik, yolda yapılan güvenlik çalışmalarının süreklilik arz edeceğini ifade etti.