Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bella Hadid, Adidas Reklamından Çıkarılmasının Ardından Açıklama Yaptı

Bella Hadid, Adidas'tan çıkarılmasına yönelik açıklamasında, Filistin'in terörizmle eş tutulmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 11:00

Bella Hadid, Adidas Reklamından Çıkarılmasının Ardından Açıklama Yaptı

Bella Hadid'den Önemli Açıklama

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, İsrail destekçilerinin baskısıyla Adidas reklamından çıkarılmasının ardından sosyal medya hesaplarından önemli bir açıklama yaptı.

Reklamın Tarihsel Bağlamı

Hadid, reklamın tarihsel bağlamını bilmeden bu projeye dahil olduğunu ifade ederken, "Yayınlanmadan önce reklamın, 1972'deki olaylarla olan tarihsel bağlantısı hakkında hiçbir bilgim yoktu" dedi.

Filistin'in Terörizme Eş Tutulmaması Gerekiyor

Model, "Filistin terörizmle eş anlamlı değil, bu reklam istemeden de olsa kim olduğumuzu yansıtmayan bir olayı öne çıkardı" şeklinde bir vurgu yaptı. Hadid, her zaman Filistinlilerin yanında olacağını belirterek, bu tür yanlış anlamaların önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Olayın Arka Planı

Hadid, geçtigimiz günlerde Adidas markasının yüzü olduğu ayakkabı reklamından, İsrail'in resmi X hesabından yapılan paylaşımlarla çıkarılmıştı. Paylaşımda Hadid'in antisemitizmle suçlandığı ve şiddet çağrısında bulunduğu ifade edilmişti.

Adidasın sözcüsü, Hadid'in reklamda yer almasının "üzüntü ve sıkıntıya" sebep olduğunu belirterek, özür diledi. Keza, 1972 Münih Olimpiyatları'nda yaşanan trajik olaylarla ilgili hadisenin hatırlatıldığını kaydetti.

Münih Olimpiyatları'ndaki Olay

Olay, 5 Eylül 1972'de Filistinli bir grubun İsrailli sporcuları rehine almasıyla başlamış ve sonuç olarak 11 İsrailli sporcunun hayatını kaybetmesiyle sonlanmıştır.