Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bengisu Avcı'dan Molokai Kanalı Başarısı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Hawaii'deki Molokai Kanalı'nı başarıyla geçti.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 19:16
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 19:16

Bengisu Avcı'dan Molokai Kanalı Başarısı

Bengisu Avcı Molokai Kanalı'nda Tarih Yazdı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan Hawaii'deki Molokai Kanalı geçişini tamamladı. Avcı'nın iletişim ofisinden yapılan açıklamada, 2024 Mayıs ayında deniz anası temasları nedeniyle geçişi bıraktığı Molokai Kanalı'nı bugün tamamlama başarısı gösterdiği belirtildi.

Sponsorluğun Önemi

Gıda takviyesi markası Sidrex'in sponsorluğu ile TSİ 05.28’de Molokai’den kulaç atmaya başlayan Avcı'nın, yaklaşık 42 kilometrelik parkuru 12 saat 10 dakikada geçerek Hawaii’ye ulaştığı bildirildi.

Türk Kadınları İçin Bir İlham Kaynağı

Daha önce Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık'ı aşarak bu başarıyı elde eden Bengisu Avcı, böylece Okyanus Yedilisi parkurlarından beşini tamamlayan ilk Türk kadın sporcu oldu. Eğer Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru (Japonya) parkurlarını da geçmeyi başarırsa, Okyanus Yedilisi'ni tamamlayan ilk Türk sporcu unvanını elde edecek.

Bengisu Avcı'nın Sözleri

Bengisu Avcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Okyanus, benim kendimi bulduğum yer. Suda kendimi olabildiğince özgür ve huzurlu hissediyorum. Her kulacımda benden sonra gelen Türk kadınlarına yol gösterdiğimi düşünüyor ve inatla yüzmeye devam ediyorum."

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan...

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan Hawaii'deki Molokai Kanalı geçişini tamamladı.