Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş'ta Yangın Davasında 29 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Sanıkların Yargılanması Devam Ediyor

Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında 29 kişinin ölümüne yol açan davanın duruşmalarına devam ediliyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 19:45
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 19:45

Beşiktaş'ta Yangın Davasında 29 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Sanıkların Yargılanması Devam Ediyor

Beşiktaş Gece Kulübü Yangını Davası Yargılaması Devam Ediyor

Beşiktaş'ta, 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin açılan dava devam ediyor. 5'i tutuklu 22 sanığın yargılandığı duruşma, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi.

Duruşmada Katılımcılar

Mahkeme salonunda tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar ve avukatlar yer alırken, bazı müştekiler ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Birleştirilen Dava Dosyası

Mahkeme Başkanı, bazı belediye yetkilileri ve itfaiye çalışanlarının da dahil olduğu 13 sanık hakkındaki dosyanın davayla birleştirilmesine karar verdi.

Sanıkların Savunmaları

Tutuksuz sanık Sibel Çelik, olay günü iş yerindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, başka bir serüveni benimsemediğini savundu. Diğer tutuksuz sanık Fatma Dörtgül ise işletme sahibinin eniştesi olduğunu belirterek şirketle bir bağının olmadığını ifade etti.

Belediye Yetkililerinin Savunmaları

Eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Mithat Şermet, görevde olduğu dönemdeki belgelerin incelemeden vekaleten imza atmış olabileceğini dile getirdi. Yangının sebebi konusunda tüm sorumluluğu üzerine almadığını belirtti.

Müştekilerin İfadeleri

Yangında hayatını kaybeden Cengiz Aksoy'un annesi, oğlunu iş için gönderdiğini ve sabah cenazesinin geldiğini anlattı. Bir diğer müşteki Hasret Uzun, olay anında yangın söndürme tüplerinin yetersiz olduğunu ve alevlerin hızla büyüdüğünü belirtti.

İddianame Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yangının sebep olduğu zarar ve eksiklikler detaylı olarak yer aldı. Yangın sonrası yapılan incelemelerde, gerekli güvenlik sistemlerinin çalışmadığı ve yangın ihbarına rağmen gereken önlemlerin alınmadığı tespit edildi.

Son Olarak

Duruşmanın devamında sanık avukatlarının dinlenmesi planlanıyor. Müştekiler, yargı sürecinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı ve yetkililerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmediklerini savundu.

Bu dava, hem adalet arayışını hem de iş güvenliği konularındaki yönetimsel eksiklikleri yeniden gündeme getirmektedir.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında...

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası müşteki Emine Kaya Baş, grup adına basın açıklaması yaptı.