Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyaz Saray'dan Orta Doğu Açıklaması: Topyekün Savaş Kaçınılmaz Değil

Beyaz Saray Sözcüsü diplomasiye vurgu yaparak, Orta Doğu'da topyekün savaşın kaçınılmaz olmadığına inandıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 22:53
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 22:53

Beyaz Saray'dan Orta Doğu Açıklaması: Topyekün Savaş Kaçınılmaz Değil

Beyaz Saray'dan Orta Doğu Üzerine Önemli Açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Orta Doğu'da yaşanan gerginlikler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Jean-Pierre, İsrail ile Lübnan arasındaki artan çatışmaların diplomasi yoluyla çözülebileceğine inandıklarını ifade etti.

Gerginlik Diplomasi ile Azaltılmalı

Günlük basın toplantısında konuşan Jean-Pierre, "(Orta Doğu'da) topyekün bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmıyoruz. Halen bunun önlenebileceğini düşünüyoruz," şeklinde açıklamada bulundu. Ayrıca, Başkan Biden'ın diplomasiye olan inancının 3,5 yıldır sürdüğünü vurguladı.

İsrail-Lübnan Gerginliği

Jean-Pierre, İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarıyla ilgili henüz somut bilgilere sahip olmadıklarını, konuyu İsrailli yetkililerle görüştüklerini belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de, Mavi Hat bölgesinde diplomatik çözüm için çabaların süreceğini dile getirdi.

Mecdel Şems Saldırısı Sonrası Yaşam Kaybı

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde, Mecdel Şems beldesindeki bir futbol sahasına roket isabet etti. Bu saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. İsrail ordusu, saldırının arkasında Lübnan Hizbullahı'nın olduğunu belirtirken, Hizbullah iddiaları yalanladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek," dedi.