Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beykoz Belediyesi 9 Taşınmazın Satışını Onayladı

Beykoz Belediyesi, çeşitli mahallelerdeki 9 taşınmazın satışını mecliste onayladı. Tartışmalar ve uyarılar gündeme geldi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 13:09
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 13:09

Beykoz Belediyesi 9 Taşınmazın Satışını Onayladı

Beykoz Belediyesi'nin Taşınmaz Satışı Meclisten Geçti

Beykoz Belediye Meclisi, belediyeye ait 9 taşınmazın satışını oy çokluğuyla onayladı. Toplantı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler başkanlığında gerçekleştirildi ve mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların satışı ile ilgili tek gündem maddesi ele alındı.

Meclis Üyelerinden Farklı Görüşler

Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, son 5 yılda sadece iki taşınmaz satışı yapıldığını hatırlatarak, mevcut satışlara herhangi bir hukuki engelin bulunmadığını ifade etti. Deliak, Elmalı Mahallesi'nde satışı planlanan 3,5 dönümlük arsanın daha önce spor tesisi için girişimlerde bulunulduğunu vurguladı. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi'nde planlanan 51 dönümlük tarım arazisinin satışına karşı olduklarını belirtti.

Deliak, "Buradaki taşınmazın satışı mahalle sakinleri tarafından yoğun talep görüyor. Ancak bu satış, ileride büyük bir kamu zararı doğurabilir" diyerek konuya dikkat çekti.

Farklı Bakış Açıları

Diğer bir AK Partili meclis üyesi Sadullah Hasanoğlu, belediyenin mülk yönetimlerinin doğal ve yasal olduğunu belirtirken, imar geçişinin değerinin dikkatlice incelenmesi gerektiğini söyledi. Beş yıl önceki satış fiyatlarının günümüzde çok daha fazla değer kazanabileceğini dile getirdi.

CHP’li meclis üyesi Turgay Sucuoğlu, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki arazinin bir kısmının Devlet Su İşleri tarafından taşkın ıslah alanı olarak belirlendiğini ifade etti. Sucuoğlu, belediyenin gayrimenkul üretme görevini vurguladı ve bu satışın mevcut kıymetlerinden daha değerli alanların halka sunulacağını belirtti.

Bir başka CHP'li meclis üyesi Gökhan Taneri Vural ise, söz konusu arazinin defalarca tarım arazisinden çıkarılmak istendiğini ancak gerekli onayın alınamadığını hatırlatarak, mevcut durumun münakaşalara yol açtığını ifade etti.

Sonuç Olarak

Mecliste yapılan görüşmelerin ardında İmar ve Hukuk Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Satış kararlarının gelecekteki etkileri ve kamu yararı ile ilgili tartışmalar devam ederken, Beykoz Belediyesi'nin taşınmaz satışlarının bir sonraki aşaması merakla bekleniyor.

Beykoz Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yönetiminde belediye...

Beykoz Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yönetiminde belediye hizmet binasında yapıldı.