Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beykoz Belediyesi Meclis Toplantısında ADD Tahsisi Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclisi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği arazisi tahsisiyle ilgili endişeler ve itirazlar öne çıktı.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 14:39

Beykoz Belediyesi Meclis Toplantısında ADD Tahsisi Tartışmaları

Beykoz Belediye Meclisi'nde ADD'nin Taşınmaz Tahsisi Tartışıldı

Beykoz Belediye Meclisi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubesine ait taşınmazın tahsis edilmesi konusundaki öneri ele alındı. Ancak, henüz komisyonda değerlendirilmeyen bu teklifin, dernek tarafından kullanımına başlanması meclis üyeleri arasında tartışmalara yol açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak'ın Açıklamaları

Toplantının yönetimini üstlenen Belediye Başkanı Alaattin Köseler, oturumun başında çeşitli soru önergeleri ve gündem dışı konulara yer verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, önceki meclis toplantısında onaylanan taşınmaz satışları hakkında önemli bir soruyu gündeme getirdi.

Deliak, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 51 dönümlük arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devredilmesi gerektiğini, bu sayede alanın kamu alanı olarak kalacağını belirterek, belediyenin ileride olası zararlardan korunabileceğini ifade etti.

ADD'nin Taşınmaz Kullanımı ve Meclis Kararı

Çubuklu Mahallesi'nde bulunan hobi bahçesi arazisinin, ADD Beykoz Şubesi'ne 20 yıllığına tahsisine dair başkanlık makamına sunulan önerisi 20 gün geçmesine rağmen henüz komisyondan geçmedi. Deliak, bu süreçte ADD'nin taşınmaza tabelalarını astığını belirterek, derneğin burada etkinlik düzenlemek için sosyal medya üzerinden ilan yaptığını aktardı. Deliak, "Fiili durum meclis iradesine bir saygısızlık" şeklinde ifadeler kullanarak, bu sürecin etik olmadığını vurguladı.

Ahmet Deliak, hukuki bir dayanağı olmadan belediyenin mülkünün dernek tarafından kullanılmasını 'işgal' olarak nitelendirerek, Belediye Başkanı Köseler'in duruma müdahale etmesini ve tabelanın kaldırılmasını talep etti.

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine...

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin teklifinin henüz komisyonda olmasına rağmen belediyeye ait taşınmazın dernekçe kullanılmaya başlanması gündeme geldi.