Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyrut Havalimanı'nda İptaller Devam Ediyor

İsrail'in saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Havalimanı'nda uçuş iptalleri ve ertelemeleri sürüyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 20:12
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 20:12

Beyrut Havalimanı'nda İptaller Devam Ediyor

Beyrut Havalimanı'nda Uçuş İptalleri Sürüyor

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda uçuş seferleri iptal ve erteleniyor. Havalimanı, son dönemdeki en sakin günlerini yaşarken, birçok uçuşun durumu belirsizliğini koruyor.

Uçuşlardaki Belirsizlik

Havalimanında, akşam saat 20.00'den sabah 07.00'ye kadar olan uçuşların büyük bir kısmı iptal edildi. AA muhabirinin ulaştığı bilgiler doğrultusunda, dünyanın farklı bölgelerinden Beyrut'a gelen ve giden birçok sefer olumsuz etkileniyor.

Middle East Airlines'tan Açıklama

Lübnan'ın ulusal hava yolu şirketi olan Middle East Airlines (MEA), daha önce yapmış olduğu açıklamada, uçuş iptallerinin sigorta firmaları ile yaşanan bir teknik sorun nedeniyle gerçekleştiğini bildirmişti. 28 Temmuz'da duyurulan ertelemeler, 29 Temmuz sabahına kadar devam etmişti.

Mecdel Şems'teki Trajik Olay

Öte yandan, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine düzenlenen roketli saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu saldırıda 35 kişi de yaralanmış durumda. İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyinden fırlatıldığını ve Lübnan Hizbullahı'nı sorumlu tutarak durumu değerlendirdi.

Hizbullah'tan Red ve Netanyahu'dan Tehdit

Lübnan Hizbullahı, bu saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını reddederek, olaya dair bağlantıları olmadığını vurguladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise söz konusu saldırının yanıtsız kalmayacağını ve Hizbullah'ın ağır bir bedel ödeyeceğini açıkladı.