Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyrut Havalimanı'nda Uçuşlar Askıya Alındı

İsrail'in saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Havalimanı'ndaki uçuşlar iptal edildi ve ertelendi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 01:12
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 01:12

Beyrut Havalimanı'nda Uçuşlar Askıya Alındı

Beyrut Havalimanı'ndaki Uçuşlar Askıya Alındı

İsrail'in olası bir saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar askıya alınmış durumda. Havalimanının gidiş-geliş uçuş bilgi ekranında, 28 Temmuz akşamı itibarıyla süregelen tüm uçuşların iptal edildiği veya ertelendiği belirtiliyor.

Havalimanı web sitesinde yayımlanan bilgilere göre, dünyanın farklı noktalarına yapılması planlanan sefere ilişkin, yolculara "iptal" veya "ertelendi" mesajı ulaştırıldı. İsrail ordusunun tehditleri sebebiyle bu durumun sabaha kadar devam edeceği ifade ediliyor.

MEA Havayolları'ndan Ertelemeler

Lübnan'ın ulusal havayolu şirketi Middle East Airlines (MEA), 29 Temmuz sabahına kadar bazı uçuşlarını ertelediğini duyurdu.

Mecdel Şems'te Yaşanan Saldırı

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde meydana gelen bir roket saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştır. İsrail ordusu, bu saldırının Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden gerçekleştirildiğini öne sürerek, Hizbullah'ı suçlamıştır. Ancak, Hizbullah, saldırıyla herhangi bir ilişkilerinin olmadığını belirtti. Başbakan Netanyahu’nın Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, söz konusu saldırıyla ilgili olarak, "İsrail bu ölümcül saldırıyı unutmayacak. Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.