Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyrut Havalimanı'nda Uçuşlar Yeniden Başladı

İsrail'in saldırı tehdidi sonrası askıya alınan Beyrut Havalimanı uçuşları kısmen yeniden başladı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 10:52
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 10:52

Beyrut Havalimanı'nda Uçuşlar Yeniden Başladı

Beyrut Havalimanı'ndaki Uçuşlar Aşamalı Olarak Başladı

İsrail'in Lübnan'a yönelik olası saldırı tehdidi sebebiyle askıya alınan Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuş seferleri kısmen yeniden başladı. Havalimanı içerisindeki bilgi ekranlarında uçuşların tekrar düzenlendiği gözlemlendi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Katar'dan Gelen Uçaklar İniş Yaptı

Havalimanına ait resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre, yeniden başlayan uçuşlar kapsamında bazı uçaklar sabah saatlerinde havalimanına iniş yaptı. Daha önce askıya alınan seferlerin ardından Dubai Havalimanı, Ürdün, Katar ve Dammam şehirlerinden gelen uçaklar duraklama yaptı.

Havalimanından edinilen bilgileri paylaşan ismini vermeyi tercih etmeyen bir kaynak, olayla ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine; "Dün akşam saat 08.00’de askıya alınan uçuşların aşamalı olarak başladığını" bildirdi.

İsrail Saldırısı ve Civardaki Olaylar

İsrail ordusunun Lübnan’a gerçekleştirilecek potansiyel saldırı tehdidi dolayısıyla 28 Temmuz Pazar akşamı tüm uçuşlar ertelenmişti. Bu bağlamda, Golan Tepeleri’nde yer alan Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına düşen roket sonucu 12 kişi hayatını kaybederken 35 kişi yaralandı. Lübnan Hizbullahı, olaya karışmadıklarını iddia etti fakat İsrail ordusu, bu saldırının sorumlusunun Hizbullah olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıyı kınayarak, "İsrail bu saldırıyı unutmayacak ve Hizbullah bedel ödeyecek," ifadelerini kullandı.