Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyrut'ta Hizbullah Kalesinde Şiddetli Patlama

Beyrut'ta Hizbullah'ın bulunduğu bölgede gerçekleşen şiddetli patlama sonrası panik yaşandı, İsrail sorumlu tutuluyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 20:28
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 20:28

Beyrut'ta Hizbullah Kalesinde Şiddetli Patlama

Beyrut’ta Şiddetli Patlama

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, Hizbullah’ın kalelerinden biri olarak bilinen Dahiye bölgesinde, büyük bir patlama yaşandı. Olayla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Olayın Detayları

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, patlama, Dahiye’deki yoğun caddeler üzerinde bulunan çok sayıda binaya yönelik düzenlendi. Patlama sonucunda bulutlarca duman kaldırıldı ve bölgede büyük bir panik yaşandı.

İsrail Saldırısı İddiaları

Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA, Beyrut’un güney bölgesinde düzenlenen bir İsrail saldırısının hedefinin Hizbullah’ın Şura Meclisi’nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi olduğunu kaydetti. Bu saldırının, insansız hava araçları (İHA) ile fırlatılan üç füze ile gerçekleştirildiği belirtildi ve er-Rabih isimli bir binanın vurulduğuna, iki katının yıkıldığına işaret edildi.

İsrail Ordusu’ndan Açıklama

İsrail ordusu, Beyrut’taki saldırının sorumlusunu üstlendi ve yaptığı yazılı açıklamada, 12 kişinin hayata veda ettiği Mecdel Şems saldırısının ardından Hizbullah’ın bir komutanının hedef alındığını duyurdu. Ancak hedef alınan komutanın ismi ve saldırının detayları hakkında bilgi verilmedi.