Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyrut'ta Şiddetli Patlama: Hizbullah'ın Kalesindeki Saldırı

Beyrut'un Dahiye bölgesinde meydana gelen patlama sonucu ölü ve yaralılar var. Saldırının arkasında İsrail ordusu olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 21:04
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 21:04

Beyrut'ta Şiddetli Patlama: Hizbullah'ın Kalesindeki Saldırı

Beyrut’ta Şiddetli Patlama

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesinde büyük bir patlama meydana geldi. Olay, işlek caddelerde bulunan birçok binayı etkileyen bir saldırı sonucu gerçekleşti ve bölgeden büyük dumanlar yükseldi. Patlama anında, çevrede yoğun bir panik yaşandığı bildirildi.

Saldırının Detayları

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın yaptığı habere göre, saldırı, Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'ni hedef aldı. Saldırı sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Hayatını kaybeden kişinin kimliği hakkında ise henüz bir bilgi verilmedi.

İnsansız Hava Araçlarından Düzenlenen Saldırı

İsrail ordusunun doğruladığı saldırı, insansız hava araçları tarafından fırlatılan üç füze ile gerçekleştirildi. Olay sonucunda Beyrut'taki er-Rabih adlı binanın 2 katının tamamen yıkıldığı kaydedildi.

İsrail Ordusunun Açıklaması

İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu operasyonda 12 kişiyi kaybeden Mecdel Şems’teki hedeflerin Hizbullah ile bağlantılı olduğunu belirtirken, öldürülen Hizbullah komutanının ismini vermedi. Saldırının tam olarak nasıl gerçekleştirildiğine dair detaylar da paylaşılmadı.