Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Biden, Başkanlık Yarışından Çekildi: Kamala Harris'i Önerdi

Joe Biden, başkanlık yarışından çekilme kararını duyururken Kamala Harris'i yeni nesil bir lider olarak önerdi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 04:09
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 04:09

Biden, Başkanlık Yarışından Çekildi: Kamala Harris'i Önerdi

Joe Biden'ın Başkanlık Yarışından Çekilme Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekildiğini duyurarak ilk kez kameralar karşısına geçti. Biden, Kamala Harris'i kendi yerine önerdiğini belirterek "İlerlemek için en iyi yolun, bayrağı yeni bir jenerasyona devretmek olduğuna karar verdim" ifadesini kullandı.

Demokratik Değerlerin Önemi

Biden, demokrasinin savunulması gereken bir dönemde olduklarını vurgulayarak, kişisel arzuların demokrasinin önüne geçemeyeceğini söyledi. "Başkan olarak yaptıklarıma ve Amerika'nın geleceğiyle ilgili vizyonuma inanıyorum, ancak ulusumuzu birleştirmenin en iyi yolu bu" şeklinde konuştu.

Kamala Harris'e Övgü

Biden, Kamala Harris'i neden önerdiğine dair, "Kendisi deneyimli, güçlü ve yetenekli. Ciddi bir iş ortağı ve ülkemiz için gerçek bir lider. Şimdi seçim size kalmış. Amerikan halkı, bu seçimi yapmalı" dedi.

Kalan Süresindeki Hedefler

Başkan Biden, görev süresinin kalan kısmında iç ve dış politikaya odaklanacağını vurgulayarak, "Kalan 6 ayda görevimi yapmaya odaklanacağım" değerlendirmesini yaptı. Mali sorunlarla ilgilenmeye, insan hakları için çabalarını sürdürmeye ve uluslararası meselelerde de aktif olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Uluslararası Diplomasi ve Destek

Biden, Ukrayna ve Gazze meseleleri üzerine çalışmalarını sürdürerek bölgedeki barış ve güvenliği sağlama hedefinde olduğunu açıkladı. "Ukrayna'ya destek vermeye ve NATO ittifakını güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

21 Temmuz Pazar günü duyurulan Başkanlık kararı ile Demokrat Parti delegelerinin desteğiyle Harris, başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşarak, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago'da yapılacak kongrede resmi olarak aday gösterilecek.