Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Biden'dan Gazze'de Barış Mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki savaşı sona erdirmek için İsrailliler ve Filistinlilerle işbirliği yapacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 04:51
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 04:51

Biden'dan Gazze'de Barış Mesajı

Biden'dan Gazze'deki Duruma İlişkin Açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki çatışmayı sona erdirmek için İsrailliler ve Filistinliler ile yakın bir işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Seçim Toplantısında Destek Verdi

Başkanlık yarışından çekildikten sonra, yerine Kamala Harris'i aday gösteren Biden, Harris'in Delaware'de düzenlediği seçim toplantısına telefonla bağlanarak destek mesajı gönderdi. Bu toplantıda Orta Doğu ve Gazze'deki duruma dair değerlendirmelerde bulundu.

Barış İçin İşbirliği Vurgusu

Biden, "Gazze'deki savaşı sona erdirmek ve Orta Doğu'da kalıcı bir barış sağlamak için tüm esirlerin eve dönmesi amacıyla İsraillilerle ve Filistinlilerle yakın şekilde çalışmaya devam edeceğim," dedi.

İsrail Başbakanı ile Görüşme Belirsizliği

Biden, Kovid-19 nedeniyle çalışmalarını Delaware'deki evinde izole bir şekilde sürdürmesinin ardından, Washington'a gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile olası görüşmesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda belirsizlikler bulunduğunu ifade etti. Bu durum, hem İsrail hem de ABD medyasında yer buldu.