Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Biden, Netanyahu'ya Ateşkes Çağrısı Yaptı

Biden, Netanyahu ile görüşmesinde Gazze'deki ateşkesin bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 04:58
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 04:58

Biden, Netanyahu'ya Ateşkes Çağrısı Yaptı

Biden'dan Netanyahu'ya Ateşkes Vurgusu

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşme sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya önemli mesajlar iletti. Biden, Gazze'de süregelen ateşkes müzakerelerinde kalan boşlukların bir an önce kapatılması gerektiğini ifade etti.

Ateşkes Görüşmelerinin Önemi

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Biden'ın Netanyahu ile yaptığı görüşmede Gazze'deki güncel durumu, devam eden ateşkes müzakerelerini ve esirlerle ilgili meseleleri kapsamlı bir şekilde ele aldığı belirtildi.

Biden, "Gazze'deki ateşkes anlaşması için kalan boşluklar bir an önce doldurulmalı, esirlerin eve dönmesi sağlanmalı ve savaşın kalıcı bir şekilde sona erdirilmesi gerektiğini" vurguladı.

İnsani Kriz ve Temel İhtiyaçlar

Açıklamada ayrıca, Biden'ın Gazze'deki insani krizi gündeme getirdiği ve Netanyahu'ya Filistinlilerin acil temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm engellerin kaldırılması gerektiğini belirttiği kaydedildi.

ABD'nin Güvenlik Taahhüdü

Biden, ayrıca ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan "sarsılmaz" taahhüdünü yineleyerek, bölgedeki potansiyel tehditler olan İran ve Hizbullah ile ilgili işbirliği mesajı verme gerekliliğini de dile getirdi.