Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Binance TR Süper Buluşması: Kripto Dünyası Çeşme'de Toplandı

Kripto varlık ekosisteminin lider isimleri, Binance TR'nin düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 09:58
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:10

Binance TR Süper Buluşması: Kripto Dünyası Çeşme'de Toplandı

Binance TR Süper Buluşması Gerçekleşti

Binance TR'nin düzenlediği "Süper Buluşma" etkinliği, Türkiye'nin gözde tatil beldesi Çeşme'de yapıldı. Etkinlik, kripto varlık ve Web3 ekosisteminin önde gelen isimlerini bir araya getirerek geniş çaplı bir tartışma platformu sundu.

Türkiye'de Kripto Benimseme Oranı Artıyor

Etkinlikteki konuşmalarda, Türkiye'deki kripto benimseme oranının son üç yılda %16'dan %40'a çıkmasına dikkat çekildi. Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, "Bu oran, Türkiye'yi küresel olarak işlem hacmi açısından dördüncü, kripto benimsemesi açısından ise 12’nci sıraya taşıyor," dedi.

Kripto Varlık Yasası ve Gelecek Planları

Dönmez ayrıca, kripto varlık yasasının Türkiye'yi düzenlemeleri olan en büyük pazarlardan biri haline getirdiğini aktararak, Binance TR'nin bu düzenlemelere uyum sağlama çabalarını vurguladı. Dönmez, "Bu kapsamlı düzenlemeyle birlikte tüm kripto varlık hizmet sağlayıcılarının Türkiye'deki operasyonlarını sürdürmek için bir lisanslama sürecine tabi olacağını belirtti.

Yeni Teknolojilere Açıklık ve Dinamik Yatırım Ortamı

Binance Global Pazarlama Başkanı Rachel Conlan, Türk kullanıcılarının yeni teknolojilere açıklığının büyük bir yatırım ortamı oluşturduğuna dikkat çekti. "Yakın zamanda yaptığımız araştırmalar, Türk yatırımcılarının %40’ının kriptoya yatırım yapma nedeninin yüksek potansiyel olduğunu gösteriyor," dedi.

Kripto varlıklarının günlük yaşamda artan önemi ile birlikte, dünya genelinde sadece %6.8'lik bir pazar penetrasyon oranı bulunmasının sektörde hala büyük bir büyüme potansiyeli sunduğunu belirten Conlan, Türkiye'nin de bu potansiyelin en büyük aktörlerinden biri olmayı sürdüreceğini ifade etti.

Binance TR'nin düzenlediği "Binance TR Süper Buluşması" Çeşme'de gerçekleştirdi. Binance TR Genel...

Binance TR'nin düzenlediği "Binance TR Süper Buluşması" Çeşme'de gerçekleştirdi. Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez (Solda) ve Binance Global Pazarlama Başkanı Rachel Conlan (Sağda), açıklamalarda bulundu.