Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bingöl'den Filistin'e Destek Yürüyüşü

Bingöl'deki çocuklar, İsrail'in saldırılarına karşı Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi.

Yayın Tarihi: 04.08.2024 16:11
Güncelleme Tarihi: 04.08.2024 16:11

Bingöl'den Filistin'e Destek Yürüyüşü

Bingöl'deki Çocuklardan Filistin'e Destek Yürüyüşü

Karlıova'nın Halifan köyünde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren çocuklar, "Özgür Filistin" mesajı ile bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş, Türk ve Filistin bayrakları ile hazırladıkları dövizleri taşıyan çocukların katılımıyla yapıldı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran etkinlikte, çocuklar köyde dolaşarak "Özgür Filistin" sloganları attılar.

Hüda Bitmez'in Duyguları

Yürüyüşe katılan 12 yaşındaki Hüda Bitmez, "İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden siviller ve çocuklar için duyduğumuz üzüntüyü dile getirmek istedik. Onların da yaşamaya hakkı var. Nasıl biz özgürsek, onların da özgürlük hakkı var," dedi.

Ömer Faruk Bitmez'in Mesajı

Diğer bir katılımcı 12 yaşındaki Ömer Faruk Bitmez, bu yürüyüşle Filistinlilerin de barınma hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, "Buradan kardeşlerimize dualar ediyoruz. İnşallah kabul olur," şeklinde konuştu.

Elif Zümra Çağlayan'ın Duyguları

8 yaşındaki Elif Zümra Çağlayan da, Filistinlilerin özgürce yaşaması gerektiğini ve her zaman onların yanında olduklarını belirtti.

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Filistin'e destek için yaptıkları yürüyüş sosyal medyada yer...

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Filistin'e destek için yaptıkları yürüyüş sosyal medyada yer alan Bingöllü çocuklar, "Özgür Filistin" mesajı verdi. Çocuklar, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile kartondan hazırladıkları dövizlerle köyde gerçekleştirdi.