Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Birgül Erken, 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na Rekor Hedefiyle Hazırlanıyor

Serbest dalışçı Birgül Erken, Yunanistan'daki Dünya Şampiyonası'nda rekor kırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 17:13

Birgül Erken, 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na Rekor Hedefiyle Hazırlanıyor

Birgül Erken Yunanistan'daki Dünya Şampiyonası İçin Gün Sayıyor

Serbest dalış alanında Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Birgül Erken, 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’na katılmak üzere Yunanistan'a odaklandı. Erken, bu önemli organizasyonda rekor kırmayı hedeflediğini belirtti.

Başkanvekili Koçak ile Görüşme

Birgül Erken, Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak’ı makamında ziyaret ederek, destek ve katkıları için teşekkür etti. Ziyaret sırasında, geçtiğimiz hafta Kaş'ta gerçekleştirilen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazandığını hatırlatan Erken, bu başarıda Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan’ın önemli rolü olduğunu vurguladı.

Dünya Şampiyonası Hedefleri

Bu yıl, dünya şampiyonasının Kalamata şehrinde düzenleneceğini ifade eden Erken, "2 Ekim'de yapılacak olan şampiyonada kendi rekorumu kırmayı hedefliyorum” dedi. Ayrıca, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun başarılı çalışmalarına dikkat çekerek, bu prestijli organizasyonun tekrar Kaş'ta düzenlenmesi gerektiğini savundu.

Kaş’ın Sportif Potansiyeli

Erken, Kaş’ın uluslararası serbest dalış merkezi haline geldiğini belirterek, bölgenin tanıtımı için çalışmaya hazır olduklarını söyledi. "Bizler bu anlamda Kaş'ın tanıtımını yapmaya gönüllüyüz. Belediye Başkanımızın ve Federasyon Başkanımız Kadir Sağlam’ın desteğiyle Kaş için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Koçak’tan Destek Mesajı

Başkanvekili Koçak ise, yaptığı açıklamada, sportif faaliyetlerin Kaş'ın tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. "Kaş, denizi ve doğasıyla spor etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Şampiyonada başarı paylaşan ve rekor kıran tüm sporcularımızı kutluyor, Milli sporcumuz Birgül Erken’e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öne Çıkan Başarılar

Geçtiğimiz hafta Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası'nda, Birgül Erken, master kadınlar kategorisinde üç farklı alanda Türkiye rekoru kırmayı başarmıştı. Milli takım seçmelerinde en yüksek puanı alarak bu başarılarını taçlandırdı.

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü...

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak'ı (solda) makamında ziyaret etti.