Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Blinken'dan Harris'e Övgü: 'Amerikan Dış Politikasının Öncü Sesi'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kamala Harris'i Amerikan dış politikasındaki etkisi nedeniyle övdü.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 19:27
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 19:27

Blinken'dan Harris'e Övgü: 'Amerikan Dış Politikasının Öncü Sesi'

Antony Blinken'dan Kamala Harris'e Yüksek Övgü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Başkanlık yarışından çekilen Joe Biden'ın ardından Demokratların adayı olan Kamala Harris'i "Amerikan dış politikasının öncü sesi" olarak tanımladı. Blinken, Harris ile çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu dile getirdi.

Politikayı Dışında Tutma Çabası

Bakan Blinken, basın toplantısında, "Bildiğiniz gibi siyasete karışmıyorum," diyerek sözlerine başladı. Harris’in Oval Ofis ve Durum Odası içerisindeki rolünü yakından gözlemlediğini, bu süreçte Harris’in dış politika alanında etkili bir ses olduğunu vurguladı.

Harris'in Güçlü Rolü

Bakan, Harris’in başkan yardımcısı olarak güçlü bir figür haline geldiğini ve ülkenin ulusal çıkarlarını korumak için sorumluluk aldığını belirtti. 3,5 yıl boyunca Harris’in bu konudaki başarısına tanıklık ettiğini söyleyen Blinken, onunla birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Barışı Destekleyici Çabalar

Harris'in Orta Doğu dahil birçok önemli meselede aktif rol oynadığını, barışçıl çözümler arayışında bulunduğunu ifade eden Blinken, Harris’in dış politika kararları üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Joe Biden, 17 Temmuz tarihinde Kovid-19 nedeniyle kendini izole ederken, 21 Temmuz tarihinde sosyal medya üzerinden başkanlık yarışından çekildiğini ve Kamala Harris’i kendi yerine önerdiğini açıkladı.