Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BM'den Han Yunus'taki Göç Açıklaması

Han Yunus'ta İsrail saldırıları sonucu binlerce Filistinli tekrar göç etmek zorunda kaldı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 18:34
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 18:34

BM'den Han Yunus'taki Göç Açıklaması

BM, Han Yunus’ta Göçü Artıran Saldırıları Kınadı

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde İsrail'in saldırılarından kaçan çok sayıda insanın göçe zorlandığını duyurdu.

Filistin Kızılayı Kliniklerinin Kapandı

Filistin Kızılayı, yapılan büyük bombardımanlar nedeniyle Han Yunus'un doğusundaki Bani Suhaila ve Maan kliniklerinin artık hizmet veremediğini bildirdi.

UNRWA'nın Açıklamaları

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun "güvenli" olarak belirttiği alanlarda yaşayan Filistinlilerin bu sabah yaşadığı zorunlu göç sürecine maruz kaldığını belirtti.

UNRWA, binlerce ailenin yeniden yerlerinden edildiği ve uzun süreli korku ikliminin herkes için yıpratıcı bir etki yarattığını ifade etti.

İsrail Ordu Operasyonları ve Sivil Kaybı

İsrail ordusu, daha önce güvenli olduğu iddia ettiği yerlerde bu sabah Filistinli sivillerin göçü sırasında hava ve topçu saldırıları düzenledi. Han Yunus’un çeşitli bölgelerindeki bombardımanlar sonucunda en az 37 Filistinli hayatını kaybetti, 120'den fazla kişi yaralandı.

Bu son olaylar, Gazze'deki durumu daha da kötüleştirirken, uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi ve kalıcı bir çözüm arayışına girmesi gerektiği vurgulanıyor.