Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BM'den İsrail Ordusuna Sert Tepkiler: Canlı Kalkan Olayı

BM, İsrail askerlerinin Filistinli bir genci canlı kalkan olarak kullanmasını kınadı ve soruşturma talep etti.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 20:44
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 20:44

BM'den İsrail Ordusuna Sert Tepkiler: Canlı Kalkan Olayı

BM'den İsrail Ordusuna Tepki

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun Tulkerim kentinde bir Filistinli genci askeri araca bağlayarak canlı kalkan olarak kullandığına dair görüntülerin ardından sert bir açıklama yaptı.

Görüntülerin Araştırılması Gerekiyor

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, konuyla ilgili basın toplantısında yaptığı açıklamada, "İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında bir Filistinli genci alıkoyup askeri araca bağladığına dair haberler ve görüntüler bulunuyor. Bu tür eylemler daha önce de gerçekleşti ve barbarca olarak değerlendiriliyor," ifadelerini kullandı.

Suçluların Cezalandırılması Gerekiyor

Dujarric, yaşanan olayların çok rahatsız edici olduğunu belirterek, "Bu tür eylemlerin kapsamlı bir şekilde soruşturulması ve fail olanların cezalandırılması gerekmektedir," dedi.

BM'nin açıklamaları, son günlerde işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim bölgesinde yaşanan gelişmelerin ardından geldi. İsrail askeri güçleri, son iki günde tekrar eden baskınlar sırasında 7 Filistinli'nin yaşamını yitirdiği bildirildi. 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda, ölen Filistinli sayısının toplamda 585'e ulaştığı ifade ediliyor.