Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BM'den İsrail Ordusuna Tepki: Uluslararası Hukuk Vurgusu

BM, İsrail ordusunun Gazze'deki su deposuna saldırısını uluslararası insancıl hukuka aykırı olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 19:50
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 19:50

BM'den İsrail Ordusuna Tepki: Uluslararası Hukuk Vurgusu

BM'den İsrail Ordusunun Gazze Saldırısına Yanıt

Birleşmiş Milletler (BM) Gazze Kıdemli İnsani Yardım Koordinatörü Sigrid Kaag, İsrail ordusunun Refah kentinde bir su deposunu havaya uçurması üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Kaag, uluslararası insancıl hukukun çatışmalarda taraflardan beklentilerinin net olduğunu vurguladı.

Kaag'dan Açıklamalar

Bir AA muhabirinin, İsrail askerlerinin su deposunu bombalamasını ve bu bombalamayla ilgili sosyal medya paylaşımlarını sorması üzerine, Kaag "Bu saldırıyı görmedim, bu nedenle birebir yorum yapamam. Ancak uluslararası insancıl hukukun beklentileri oldukça belirgin." dedi.

Uluslararası Hukuka Uyulmalı

Kaag, uluslararası hukuka uyulması gerektiğinin altını çizerek, su ve hijyen malzemeleri gibi temel ihtiyaçlara güvenli erişimin temin edilmesinin önemini vurguladı.

Gazze'de Durum Korkunç

Sonunda Gazze'den döndüğünü ifade eden Kaag, "Her gidişimde yaşanan yıkımı algılamakta güçlük çekiyorum," dedi. Ayrıca, Gazze'deki insani yardım ofisinin açıldığını ve ekiplerinin bölgedeki çalışmalara devam ettiğini belirtti. Gazze'nin, sıcak yaz aylarıyla birlikte kötü hijyen koşulları nedeniyle bulaşıcı hastalıklarla mücadele ettiğini vurguladı.

Çalışmalara Devam Edilecek

Kaag, Gazze'de bir ateşkes sağlanması durumunda hazır olmak için çalışmalarına devam ettiklerini ve siyasi temaslarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.